Motorrevisie N14

Motorrevisie N14

De Problemen

De motor van de MINI R56 (Cooper S bj. 2007 t/m 2010) kan last hebben van olie verbruik. Dit kan op zichzelf een reden zijn voor revisie maar is ook vaak de oorzaak van extra motorschade doordat men niet op tijd olie heeft bijgevuld. Een ander bekend probleem is dat van de zuigers de “ring lands” kapot breken, dit gebeurt vaak spontaan en levert compressieverlies op 1 cilinder op. Hierbij beschadigt de cilinder en zal het blok opgeboord moeten worden. Wij voorzien de motor bij een revisie van hoge kwaliteit CP zuigers waarna het probleem niet meer zal voorkomen. Verder zijn problemen met de distributie vaak de oorzaak van extra motorschade, wat ook een revisie tot gevolg kan hebben.

De Revisie

Een gereviseerde motor wordt voorzien van o.a. nieuwe (Mahle Motorsport) lagers, nieuwe (CP) zuigers en overmaat geboorde cilinders, geslepen kleppen en nieuwe klepseals, nieuwe distributie, afdichtingen, etc. Een op deze manier gereviseerde motor is sterker dan een nieuwe.
Wij kunnen de motor van uw MINI reviseren voor een veel aantrekkelijker bedrag dan wat een nieuwe motor kost. Het gaat hier om de (PSA – BMW) N14 motor. Wij repareren / reviseren uw motor incl. montage voor € 5750 incl. BTW

Motorrevisie N14

Categories: