Classic Sport Ignition

Classic Sport Ignition

“Moderne techniek in een originele behuizing!”

De Mini is tot 1990 uitgevoerd met een ontsteking met contactpuntje en condensator. De vervroeging werkt hier mechanisch en op vacuum. Dit systeem vergt veel onderhoud en werkt vergeleken bij moderne technieken niet optimaal.

 

De Classic Sport Ignition is een volledig elektronische ontsteking ingebouwd in een originele behuizing. Door de mechanische vervroeging met contactpuntjes en veertjes te vervangen door elektronica, met daarin 16 geprogrammeerde curves, kunnen wij uw auto op ieder toerental voorzien van het juiste ontstekingstijdstip. Door de toevoegingen aan de moderne benzine, zijn de eigenschappen drastisch gewijzigd, waardoor ze vaak niet meer overeenkomen met de oude fabrieksinstellingen van uw auto. In onze programmatuur is hier rekening mee gehouden. Dit garandeert een optimale verbranding, waardoor uw motor beter presteert bij alle toerentallen. Door de sterkere vonk en de nauwkeurige timing, start de motor makkelijker en loopt hij stationair regelmatiger. Doordat u tussen verschillende curves kunt kiezen, kunt u vermogen- en/of koppelwinst behalen.

 

Daarnaast heeft u geen onderhoud meer doordat de contactpuntjes, de mechanische vervroeging en het eventueel aanwezige vacuümmechanisme zijn vervangen door moderne elektronica. Ook zijn er geen toleranties meer in de timing door slijtage. De elektronica is volledig ingebouwd in een behuizing welke gelijkend is aan het origineel. Met de verdelerkap gemonteerd is er geen verschil zichtbaar.

 

De ontstekingen van Classic Sport Ignition zijn ontstaan vanuit de klassieke race- en rallysport en hebben zich bewezen in o.a. de Monte-Carlo Rally Historic, Wintertrail, Tulpenrally, Carrera Copacabana en Amsterdam-Beijing.

 

De Classic Sport Ignition is zeer makkelijk te verstellen. De verdeler hoeft niet gedemonteerd te worden, u hoeft alleen maar de verdelerkap te openen en u kunt met behulp van een kleine schroevendraaier meteen kiezen uit de 16 verschillende curves. Een duidelijk knipperende led geeft aan voor welke curve u gekozen heeft.

 

Nu verkrijgbaar bij Ben van Leeuwen vanaf € 332,75 incl. B.T.W

CSI Ignitions

Categories: ,