Chiptuning

Optimale afstelling voor uw Classic Injectie Mini

Indien u een opgevoerde motor in uw classic Mini Mpi heeft, dient het motormanagement systeem (ECU) opnieuw geprogrammeerd te worden om optimaal gebruik te kunnen maken van de aanpassingen, en om aan de emissie-eisen te voldoen. Indien u een standaard classic Mini heeft is er weinig winst te behalen uit chiptuning alleen.

Fuel Mapping

Fuel Mapping

Door de ECU optimaal af te stellen, zal het rijplezier vergroot worden en de uitstoot en het brandstofverbruik zullen verminderen. Ook zal de auto meer koppel en vermogen leveren. Zowel de brandstofinspuiting als ontstekingstiming zal worden afgesteld. Bovendien is er minder slijtage aan de motor en het emissieregelsysteem.

Voor de meeste Mini’s hebben we de optimale tuning beschikbaar. Indien er voor uw Mini geen tuning beschikbaar is, bijvoorbeeld omdat u bijzondere onderdelen heeft gebruikt, kunnen wij een specifieke tuning maken voor uw Mini.

Wij kunnen voor de Rover Mini 1.3 MPi (geleverd tussen 1997 en 2000) de orginele ECU volledig tunen.

Bij een Rover Mini 1.3i, geleverd is tussen 1992 en 1996, kan het orginele motormanagement systeem niet aangepast worden, omdat dit type ECU geen gebruik maakt van een programmeerbaar geheugen. Voor deze Mini’s hebben wij een alternatieve ECU te koop, welke ook volledig te tunen is.

Tevens kunnen we de New Mini (BMW) tunen. Een standaard Mini One kan tot 127 pk worden opgevoerd zonder enige andere aanpassingen.
Fuel Mapping

Mini’s met een Honda Vtec motor kunnen we ook volledig tunen.

MPi SPi New Mini Honda
€ 395,- € 1250,- € 395,- € 395,-

Alle prijzen zijn Ex. 21% BTW

Categories: ,