1275cc motor met versnellingsbak

1275cc motor met versnellingsbak

Complete motor 1275cc met versnellingsbak

Wilt u een nieuwe motor omdat uw oude motor versleten is, of omdat u uw 998 motor wilt vervangen voor een 1275? Dan is deze motor allicht iets voor u. Deze complete motor is opgebouwd uit een standaard gereviseerd blok met cilinderkop, en een gereviseerde versnellingsbak. Ideaal voor dagelijks gebruik.

Motor

Het onderblok is geboord, gehoond en zo nodig opnieuw gevlakt. Na deze bewerkingen wordt het onderblok chemisch gereinigd, in kleur gespoten en monteren wij nieuwe vriespluggen. Hoofd- en drijfstang tappen van de krukas zijn opnieuw geslepen en voorzien van overmaats lagers voor een optimale passing. De overmaat zuigers worden aan de drijfstangen gekrompen. De drijfstangen worden eerst gecontroleerd op rondheid en evenwijdigheid. De motor wordt voorzien van een standaard nokkenas welke wordt nagemeten en gepolijst. Verder wordt de motor voorzien van een nieuwe oliepomp, distributie, nokvolgers, keerringen en pakkingen.

Cilinderkop

De standaard cilinderkop wordt eerst gezandstraald, gespoten en gevlakt. Vervolgens wordt de kop voorzien van nieuw klepgeleides, klepseals en geslepen kleppen.

Koppeling verto

De koppelingset wordt vervangen voor een nieuwe set. Het geheel is met vliegwiel gebalanceerd.

Versnellingsbak

De motor wordt voorzien van een standaard (in huis) gereviseerde versnellingsbak. De bak wordt voorzien nieuwe lagers en synchromesh ringen. Voor de eindoverbrenging wordt vaak gekozen voor een 1:3.1, maar een andere verhouding is uiteraard ook mogelijk.

Vermogen: ±63bhp@5700rpm
Koppel: ±95Nm@3900rpm

Wij leveren deze complete motor (zonder extra componenten) vanaf: € 5.950,- incl BTW*

*Dit is op basis van inruil van uw complete 1275 motor, verkrijgbaar in carburateur (A of A+), SPI en MPI versie. Foto is indicatief en kan afwijken.

Categories: