Inbouw Cruise Control

Inbouw Cruise Control//www.benvanleeuwen.com/wp-content/uploads/2016/07/stuur.jpg

Wilt u in uw Mini rijden zonder continu op uw snelheid te letten? Dat kan met cruise control.

Wij kunnen originele cruise control en radio bediening inbouwen in uw Mini vanaf bouwjaar 2006 (R55 t/m R60, F54 t/m F60 incl. JCW GP2). Deze optie wordt ook wel Multifunctioneel Stuurwiel (MFSW) genoemd.

Originele cruise control is alleen mogelijk met een 3-spaaks sport stuur in de bovengenoemde modellen. Als uw Mini een 2-spaaks stuur heeft, moet ook het stuur en de airbag vervangen worden.

Met de cruise control is het mogelijk om uw huidige snelheid vast te zetten door op de + of – knop te drukken. Ook kunt u de laatst ingestelde snelheid herstellen door op de ‘resume’ knop te drukken. Als de cruise control aan staat, kunt u met de + of – knoppen de ingestelde snelheid wijzigen. In de toerenteller zal enkele seconden na het instellen de snelheid zichtbaar zijn. Het intrappen van de koppeling of rem zal de cruise control uitschakelen. Met de radiobediening kunt u het volume instellen en van zender wisselen (radio) of het volgende nummer kiezen (cd).

Bij de Mini’s vanaf 2014 (F56) krijgt de Mini óók een limiter- en remfunctie bij het multifunctioneel stuurwiel. Deze MINI’s zijn ook veel geleverd met alleen een limiter functie, het ombouwen van deze limiter naar volwaardige cruise control is in feite dezelfde ombouw.

Het achteraf inbouwen van Cruise Control (en andere opties) wordt ook wel retrofit of retrofitting genoemd. Naast cruise control kunnen wij uiteraard ook andere opties inbouwen zoals achteruitrijcamera, parkeersensoren etc. etc.

Let op: Alhoewel er ook knopjes voor de telefoonbediening op het stuur komen, zullen deze niet werken, tenzij uw Mini al voorzien is van een originele handsfree-kit.

Kosten ombouw incl. coderen: € 475,-
Kosten 3-spaaks stuurwiel op aanvraag.

Categories: