Bluetooth handsfree kits

Bluetoot handsfree kits

Bluetoot handsfree kits//www.benvanleeuwen.com/wp-content/uploads/2017/03/telefoon_menu.jpg

Het is al jaren verboden om handheld te bellen in de auto. Maar veel auto’s in Nederland hebben nog steeds geen Bluetooth handsfree kit. Zelfs bij nieuwe auto’s is het nog steeds een optie.

Daarom krijgen we vaak de vraag of we een Bluetooth handsfree kit in een Mini kunnen bouwen, en natuurlijk kunnen we dat.

We zijn hierin natuurlijk niet uniek, maar dankzij onze specialisatie in Mini weet u zeker dat de inbouw deugdelijk gebeurt. We hebben de meest gebruikte onderdelen op voorraad, dus mocht er onverhoopt toch een clipje afbreken vervangen we dit gewoon voor een nieuwe, iets wat bij universele bedrijven meestal niet gebeurt met als gevolg rammeltjes en piepjes.

In dit bericht vatten we samen welke types Bluetooth handsfree kits wij verkopen. Welk type voor U het meest geschikt is hangt van uw Mini en uw wensen af.

Inbouw type Functionaliteit Type module Bouwjaar Mini Prijs incl. inbouw
Geintegreerd in originele radio Handsfree bellen en muziek streamen Kufatec FISCON Pro 2007-2010* € 550,-
Geintegreerd in originele radio Handsfree bellen, USB aansluiting Ombouw originele radio 2011-2014* € 650,-
Losse handsfree kit Handsfree bellen Bury CC9048 Alle € 450,-
Geintegreerd als CD-wisselaar Handsfree bellen, muziek streamen via A2DP Grom MINI BT3 2001-2006 € 450,-

* Cabrio 2009 – 2010

Bluetooth via originele radio (2007 t/m 2010)

Naar ons idee is de beste oplossing om de Bluetooth via de originele radio te laten verlopen. Dit kan bij een Mini van 2007 t/m 2010 als de Mini is uitgevoerd met een Radio Boost, Visual Boost of met navigatie (CIC). De Radio Boost is te herkennen aan deze tekst “Mini Boost CD” op de CD lade.

In dit geval kunnen we een FISCON module inbouwen. Deze zal de functie van de originele Bluetooth interface nabootsen. U kunt dus gewoon via het menu van de radio een telefoonnummer opzoeken en bellen. Als u een multifunctioneel stuur heeft, dan kunt u ook met het knopje op het stuur een telefoongesprek aannemen of starten.

Ook kunt u (via A2DP) muziek streamen vanaf uw telefoon. In dit geval zal de FISCON module zich gedragen als een CD-wisselaar, omdat deze Mini’s nooit geleverd zijn met A2DP muziek streaming functie. U kunt dan dus met de bediening van de radio ook de muziek van uw telefoon bedienen.

Omdat alle bediening via de originele radio loopt, ziet u niets van de inbouw. Zelfs het microfoontje wordt weggewerkt op de originele plek. Dit maakt hem wat ons betreft de beste oplossing.

Bluetooth via originele radio (2011 t/m 2014)

Heeft u een Mini van 2011 of nieuwer, dan is het meestal niet mogelijk om een Bluetooth module op de radio aan te sluiten. Als de Mini is uitgevoerd met een Radio Boost, dan kunnen we de (elektronica van) de originele radio vervangen voor een exemplaar met Bluetooth. Hier zit dan ook altijd een USB aansluiting bij. Met deze ombouw heeft u dus volledig originele Bluetooth.

De prijs is op basis van inruil van de originele radio (delen).

Losse carkit

Uiteraard is het ook mogelijk om een losse carkit in te bouwen, bijvoorbeeld als u een Radio Wave heeft of als u gewoon liever een los schermpje heeft. De losse carkits zijn ook wat goedkoper.

Een losse carkit werkt niet met originele stuurwielbediening.

De carkit staat los van de radio, maar gebruikt wel dezelfde speakers. Dit betekent dat de parkeersensoren niet meer werken als U een telefoongesprek voert of via Bluetooth naar muziek luistert.

Bluetooth als CD Wisselaar

Bij oudere Mini’s, die voor 2007 zijn geleverd, is het mogelijk om een Bluetooth carkit op de CD-wisselaar aansluiting van een Mini aan te sluiten. U kunt dan uw telefoon bedienen via uw radio, maar u gebruikt de bediening van de CD wisselaar. Op deze manier is het toch mogelijk om in oudere Mini’s en Mini’s met Radio Wave een volledig weggewerkte module in te bouwen.

Het nadeel van deze methode is dat u altijd eerst naar de CD-wisselaar ingang moet schakelen voordat u uw telefoon kunt bedienen of een gesprek kunt voeren. De bediening is hierdoor niet geheel intuïtief. Daarom raden we deze oplossing alleen aan voor mensen die veel waarde hechten aan een weggewerkte module, maar geen problemen hebben met een minder intuïtieve bediening.

Categories: