Inlaat Reinigen

Inlaat Reinigen//www.benvanleeuwen.com/wp-content/uploads/2017/06/20180125_171358.jpg//www.benvanleeuwen.com/wp-content/uploads/2017/06/20180125_171358.jpg

Mini’s met directe benzine injectie hebben vaak te maken met koolstof afzetting in de inlaat (carbon build up). Via de carterventilatie en turbo komt er olie in de inlaat en er kunnen vanuit de cilinder kleine hoeveelheden uitlaatgas in de inlaat komen. Bij Mini’s zonder directe injectie wordt deze vervuiling weer weggespoeld door de benzine, maar bij Mini’s met directe injectie (R56 Cooper S en F-series) komt de benzine niet in het inlaattraject en kan de vervuiling zich opbouwen.

Deze afzetting kan zorgen voor misfires, slechte motorprestaties en slecht stationair lopen.
Wij kunnen een BG Direct Injection Service uitvoeren om de aanslag te verwijderen en hiermee veel van deze problemen te verhelpen. Hiervoor gebruiken we GDI Intake Valve Cleaner.

Wij adviseren om de Direct Injection Service te combineren met een BG Olie Treatment. Deze behandeling maakt de zuigerveren en afdichtingen van onder af weer gangbaar, waardoor de compressie verbeterd kan worden en olieverbruik verminderd. In bepaalde gevallen kan het ook problemen met het VANOS systeem verhelpen of voorkomen.

Voordelen van Direct Injection Service:
– Betere motorprestaties
– Minder misfires
– Voorkomen van emissiefouten

Voordelen van Oil Treatment:
– Herstel compressie
– Verminderen olieverbruik
– Voorkomen VANOS problemen

   

Categories: