Dakreparaties

Dakreparaties

Er zijn veel Mini’s uitgevoerd met een (panoramisch) schuifdak, schuif-kanteldak of cabriodak.

In de zomer kan het heel fijn zijn om frisse wind te hebben zonder de onrust van open ramen, maar helaas zijn deze daken wel aan slijtage onderhevig. Zo kunnen er kunnen problemen ontstaan met de bediening van het dak, of kan er lekkage optreden. Het is belangrijk deze problemen vroegtijdig te herkennen en op tijd actie te ondernemen. In veel gevallen is het dak dan nog te herstellen.

Bij het Panoramadak van de 2e generatie MINI is de oorzaak meestal het zwaar lopen van het mechanisme. Dit heeft dan vaak tot gevolg dat er een ratelend of tikkend geluid hoorbaar is, of dat het dak zich automatisch weer opent (onterechte obstakel detectie). In de meeste gevallen kunnen we dit probleem repareren met een nieuwe of gereviseerde motor.

Bij de Mini Cabrio is het breken van de spankabels een veelvoorkomend probleem. Deze kunnen we los vervangen.

Wij hebben een passende oplossing voor alle problemen met de open daken. In de meeste gevallen kunnen we de problemen herstellen zonder het hele frame (cassette) te vervangen.

Reparatie van het dak is in bepaalde gevallen mogelijk vanaf € 390,- Als dit niet mogelijk is, zullen we altijd contact opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

Neem contact op om een afspraak te maken voor reparatie .

Dakreparatie

Categories: