Dakreparaties

Dakreparaties

Er zijn veel Mini’s uitgevoerd met een (panoramisch) schuifdak ofwel schuif-kanteldak.

In de zomer kan het heel fijn zijn om frisse wind te hebben zonder de onrust van open ramen, maar helaas zijn deze daken wel aan slijtage onderhevig. Zo kunnen er kunnen problemen ontstaan met de bediening van het dak, of kan er lekkage optreden. Het is belangrijk deze problemen vroegtijdig te herkennen en op tijd actie te ondernemen. In veel gevallen is het dak dan nog te herstellen.

Bij het panoramadak van de 2e  generatie MINI is de oorzaak meestal het zwaar lopen van het mechanisme. Dit heeft dan vaak tot gevolg dat er een ratelend of tikkend geluid hoorbaar is, of dat het dak zich automatisch weer opent (onterechte obstakel detectie). In de meeste gevallen kunnen we dit probleem oplossen waarbij we soms een nieuwe of gereviseerde motor nodig hebben.

Bij de 3e generatie MINI’s zien we vaak dat het dat scheef trekt vaak omdat 1 van de kabels breekt. Het dak kan dan niet openen of sluiten. Het vervangen van de complete cassette is een optie maar we kunnen in de meeste gevallen de kabels vervangen en het systeem weer gangbaar maken.

Wij hebben een passende oplossing voor alle problemen met de open daken. In de meeste gevallen kunnen we de problemen herstellen zonder het hele frame (cassette) te vervangen.

Reparatie van 2e generatie daken is vaak al mogelijk vanaf € 390,- (R55 R56 R60 R61)
Reparatie van 3e generatie daken is vaak al mogelijk vanaf € 980,- (F54 F55 F56 F60)
Als dit niet mogelijk is, zullen we altijd contact opnemen om de vervolgstappen te bespreken.

Neem contact op om een afspraak te maken voor reparatie .

Dakreparatie

Categories: