Restauratie

Mini-leven

Helaas wordt de klassieke Mini, die gedurende 41 jaar onafgebroken in Longbridge in Engeland werd geproduceerd, al sinds oktober 2000 niet meer nieuw gemaakt. Daarom zullen we erg zuinig moeten zijn op de goede exemplaren die er nu nog zijn. We moeten een Mini-leven liever niet voortijdig op een auto-demontage bedrijf laten eindigen!

Daarvoor moet wel het een en ander gebeuren. En dat begint al als de Mini nog in een zeer goede staat verkeert. Allereerst moet er een goede Dinitrol anti-roest behandeling uitgevoerd worden voor dat het roesten is begonnen. Als het nog niet gebeurd is, adviseren we daar niet langer mee te wachten! Het verlengt de levensduur van het plaatwerk met 100%. Wij voeren deze anti-roestbehandeling hier zelf uit. Wij weten elk spleetje en kiertje te vinden, waar het roesten vaak begint.
Daarnaast moeten we de auto technisch in topconditie houden. Verwaarloos het onderhoud van uw auto niet, want een Mini is een klassieke auto, en heeft dus veel en vaak (minstens om de 7500 km) onderhoud nodig!

Als het dan toch zover gekomen is dat een normale onderhoudsbeurt niet meer volstaat, omdat er veel ouderdomsverschijnselen zijn ontstaan, bijvoorbeeld veel olieverbruik, dan wordt het tijd voor een renovatie van de Mini.

 

Jonge Mini’s

We hebben ons in het verre verleden vooral bezig gehouden met jonge Mini’s, want waarom zou je veel geld steken in dure herstelwerkzaamheden als je voor veel minder geld een andere Mini kunt kopen, die goed in orde is? Die tijd is al jaren voorbij. Nu moeten Mini’s vaak compleet gerenoveerd of gerestaureerd worden.

We hebben zeer veel plaatwerk op voorraad. Gelukkig is origineel plaatwerk bij het British Motor nog steeds te koop.

Reviseren

 

Het technische gedeelte is voor ons geen enkel probleem. Altijd al hebben we ons intensief bezig gehouden met het reviseren van motoren, cilinderkoppen, versnellingsbakken, wielophanging, remsystemen, enz.

Originaliteit

Waar het natuurlijk allemaal om gaat is de originaliteit. Iedereen mag natuurlijk met zijn Mini doen wat hij leuk vindt, maar waar wij ons bij voorkeur mee bezig houden is het in absoluut originele staat terugbrengen en houden van de Mini. Bij onze verzameling Mini’s, behoren ook exemplaren die tonen hoe een gerestaureerde of gerenoveerde Mini er uit hoort te zien. Wij hebben zonder meer de ervaring en deskundigheid in huis.

Alleen in originele staat heeft de auto ook marktwaarde! Een Mini die naar eigen inzicht, en niet professioneel is opgebouwd, is meestal alleen voor de eigenaar waardevol.

Wij willen u graag adviseren als u er over denkt om uw Mini te laten renoveren, en u kunt op zo’n moment ook een kijkje gaan nemen bij onze collectie Mini’s. U vindt daar de oude Austin Seven, de Morris Cooper, de Clubman, de Mini VAN, de Innocenti, maar ook nog spiksplinternieuwe Mini’s. Het is een complete “Mini Cooper World”.

Complete restauratie

Werk in uitvoering

Categories: